Omlet:
1 całe jajko + 1 białko
1 łyżeczka mąki owsianej (lub płatków)
1 łyżeczka otrąb orkiszowych
1 łyżeczka zmielonego siemienia lnianego
1 łyżeczka zmielonego ostropestu
1 łyżeczka mleczka kokosowego
Mąkę (płatki) owsianą, otręby, siemię oraz ostropest zalewamy gorącą wodą na kilka minut, aby się lepiej później w żołądku przyswoiły. Następnie wszystkie składniki ze sobą blendujemy (można również wymieszać widelcem, ale z blendera będziemy mieć gładką i puszystą masę) oraz smażymy pod przykryciem kilka minut z każdej strony (polecam do smażenia używać beztłuszczowego oleju PAM w sprayu - bardzo wygodny!).
Omlet przełożony jest Nutellą FIT
oraz polany dipem truskawkowym:
kilka truskawek blendujemy (lub rozgniatamy widelcem) z łyżeczką miodu lub stewią.
Dip można również podawać na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz