Omlet:
1 łyżka mąki owsianej
1 łyżka otrębów orkiszowych
1 łyżka siemienia lnianego
1 całe jajko + 1 białko
1/3 banana
1 łyżka mleczka kokosowego
Dip:
2/3 banana rozgnieść w miseczce i wymieszać z łyżką sezamu
Mąkę owsianą (po prostu zmielone płatki owsiane błyskawiczne), otręby orkiszowe oraz siemię lniane zalać gorącą wodą na 15min (lepiej się wszystko przyswoi).
Po upływie tych kilku minut dodać jajko oraz białko, część banana oraz mleczko kokosowe.
Dokładnie wymieszać i na patelnię - smażyć kilka/kilkanaście minut z każdej strony na minimalnym ogniu (ja używam oleju beztłuszczowego PAM).
Posmarować Nutellą FIT
(przepis znajdziecie tutaj: http://fitandfoodinspirations.blogspot.com/2014/03/nutella-fit.html)
oraz dipem bananowym. Polecam również dodać kilka rodzynek :)
Całość po prostu rozpływa się w ustach <3
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz