piątek, 14 marca 2014

Łopatka wieprzowa z kaszą jaglaną z zielonym pesto


Usmażona na oleju beztłuszczowym (PAM) łopatka wieprzowa z kasza jaglaną z zielonym pesto i dodatkiem warzyw - tak na zielono :)
Kasza jaglana doskonale łączy się w smaku z zielonym pesto, które dodajemy bezpośrednio po przyrządzeniu kaszy.

Kasza jaglana uważana jest najzdrowszą z kasz. Ma mnóstwo wartości odżywczych 
(m.in. 10-11% stanowi białko) oraz jest bezglutenowa. Jest to bardzo dobre źródło energii.
Dodatkowo jest ona bogatym źródłem składnika, który niezwykle trudno  jest znaleźć w innych produktach spożywczych, mianowicie chodzi o krzemionkę. Krzemionka ma bardzo dobry, leczniczy wręcz wpływ na stawy, ale to nie wszystko - dodatkowo wpływa ona bardzo korzystnie na wygląd paznokci, włosów i całej skóry.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz