Ciasto na naleśnik:
1 łyżka mąki z ciecierzycy
1 łyżka mąki owsianej
1 całe jajko (gdy chcecie wyeliminować żółtko, w zamian można dać białko + łyżeczkę np. oleju kokosowego)
50ml mleka
1 łyżeczka miodu
1/2 łyżeczki cynamonu
Składniki dokładnie blendujemy i smażymy na rozgrzanej patelni (np. na oleju beztłuszczowym PAM).
W tym czasie przygotowujemy dip jabłkowy:
2 obrane jabłka kroimy w małą kostkę i z dodatkiem łyżeczki miodu i 1/2 łyżeczki cynamonu dusimy w małym garnuszku. Po paru minutach dodajemy kilka jagód goji i żurawiny.
Usmażony naleśnik przekładamy pyszną Nutellą Fit (przepis: http://fitandfoodinspirations.blogspot.com/2014/03/nutella-fit.html)
oraz polewamy dipem jabłkowym.
I kto powiedział, że słodko znaczy niezdrowo i tucząco? :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz